Men hvorom alting er, så
er det da smart med en morgengrødsmuffin, når man ikke har tid til at stå at
koge havregrød om morgenen. Desuden tror jeg, at små børn er lidt ligeglade med
navnet, bare kagen smager godt.
Så her kommer
de:
Havregrødsmuffins
Til 12 kager
Ingredienser
215 g havregryn – kan også
fås glutenfri
1 ½ håndfuld tørrede
ananas og mango. Halvdelen hakkes, resten kommes i blenderen.
Evt. 1 tsk. bagepulver
3 små eller 2 store modne
bananer (ca. 3 dl moset banan)
½ tsk. salt
5 spsk. ahornsirup,
honning eller 4 spsk. kokossukker eller agavesirup
3 dl vand
2 spsk. kokosolie, ghee
eller smør
1 tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
Havregryn, eventuelt
bagepulver og halvdelen af de hakkede, tørrede frugter hældes i en skål. I en blender
blendes resten af de tørrede frugter, bananer, salt, sødemiddel, vand,
kokosolie og vaniljepulver sammen.
Hæld blandingen i
havregrynene, og rør det rundt, indtil det hele er suget så meget op, at man
med en ske kan sætte dejen i muffinsforme eller smøre dejen ud i et smurt fad,
maks. 2½ cm tykt.
Bag muffins eller
havregrødkage i 20-25 minutter på 190 grader.
Havregrødskagerne kan
spises som de er, varme, lune, kolde. De kan fryses ned, tages op og lunes, til
når man er på farten.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar