Selvom jeg ikke er den
store fortaler for mikroovne, så er det altså nemmest at lave mochi med en
mikroovn. Det er et større regnestykke, der skal gå op, hvis man vil lave mochi
uden.
Nøddefyldte Mochi kugler
Ingredienser til dejen
170 gram glutinøst rismel
(alm. rismel kan ikke bruges)
50 gram agavesirup eller
ahornsirup
245 ml vand
-
Sesamfrø, sorte eller
hvide
Majsstivelse til at rulle
dejen ud på og til hænder
Fyld:
Cashewsmør, mandelsmør
eller andre nøddesmør.
Kakaofyld:
2 spsk. cashewsmør
4 tsk. kakaopulver
1-2 tsk. agavesirup
Bland rismel, agavesirup
og vand i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Rør i blandingen, til
rismelet er helt opløst. Læg et stykke madfilm løst over skålen. Sæt skålen i mikroovnen
i 2 minutter på 900 watt. Tag skålen ud. Pas på den er varm. Rør blandingen
grundigt. Sæt skålen i mikroovnen igen med madfilm på, og varm i 1 minut. Rør
endnu en gang grundigt i dejen. Når dejen er fast, når man sætter en finger i
den, er den klar, ellers gives et minut mere.
Lad dejen hvile, indtil
den er til at røre ved, uden at man brænder sig.
Hæld lidt majsstivelse på
et rent bor. Dejen er meget klistret, så hav godt med majsstivelse på hænderne,
når der arbejdes med dejen. Tril kugler af dejen, og flad dem ud til 8 cm i
diameter.
Brug en af
fyld-mulighederne, tril 2-2½ tsk. fyld til en kugle, og placér kuglen i midten
af mochi-pandekagen. Fold dejen over kuglen, og saml mochien i bunden. Vend
mochien om, brug en pensel til at fordele lidt vand på mochien, så den
klistrer, og rul den i sesamfrø.
Servér.
Opbevar mochierne i en
boks med låg i køleskabet. De kan holde sig i en uges tid eller to.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar