Crispy grønkål kan laves i
ovn eller en dehydrator/tørreovn, hvis man har sådan en.
Hvis grønkål tørres i tørreovn,
bliver den raw. Men den kan sagtens laves i en ovn på 90 grader varmluft i 1
time og 30 minutter. Hold gerne øje, til grønkålen er crispy. Hvis der er for
meget varme på ovnen, kan grønkålen blive brændt.
Her kommer to versioner.
En cremet version med cashewnødder og en sødlig version med pekannødder
Crispy grønkål
Sådan gør du:
Grønkål
En halv pose grønkål
vaskes og gøres klar, ved at hive/rive de krøllede blade fra stænglen. Lad
grønkålen dryppe af i en si, så der ikke er så meget vand på, og hæld bladene i
en skål.
Hæld den valgte creme over grønkålen, og bland det hele sammen med fingrene, så grønkålen bliver
dækket over det hele. Sæt ovnen på 90 grader varmluft.
Læg grønkålen på et
stykke bagepapir på en bageplade, og sæt bagepladen i ovnen. Hav ovndøren åben
imens, hvis du ikke har en ovn med varmluft. Hold øje med grønkålen. Det kan
tage mellem 1½-2 timer. Har du en dehydrator tager det hele natten (8-10 timer)
på 42 grader.
Cremet cheesy grønkål
Ingredienser
3 dl cashewnødder – gerne
tørre, hvis de har ligget i blød først, skal vandmængden justeres ned
3 ½ dl vand
1 tsk. bouillon eller
Herbamare grønsagsbouillon
2 spsk. kokosolie (gerne
uden smag) eller olivenolie
1 tsk. salt eller
Herbamare urtesalt
1 tsk. friskpresset lime-
eller citronsaft
Evt. ½-1 hvidløg
Evt. 1 gulerod
Evt. en tomat (uden den
inderste kerne) eller ½ rød peber, skåret i tern
Blend først cashewnødderne
fint i en tør blender (medmindre du har en VitaMix). Tilføj vand, bouillon, kokosolie,
salt og limesaft.
Blend til en fin creme
opstår, og hæld det op i grønkålen sammen med gulerod, hvidløg og
tomat/peberfrugt i tern.
Sød crispy grønkål
Ingredienser
1 dl vand, hvis
pekannødder/valnødder ikke har ligget i blød først
2 dl pekannødder/valnødder
– evt. lagt i blød i et par timer
1 dl gærflager eller ½
tsk. Herbamare bouillon
½ dl ahornsirup eller 4
medjool dadler (6 almindelige dadler)
2 spsk. citronsaft eller
limesaft
Evt. ½ tsk. salt,
medmindre der er brugt Herbamare bouillon (smag til)
2 tomater eller 1
peberfrugt – uden det inderste. Skåret i tern.
Hæld alle ingredienser,
undtagen tomater og salt i en foodprocessor. Blend alt til en grov masse. Smag
til med salt. Hæld massen over grønkål, sammen med tomat/peberfrugt.
Grønkålen holder sig sprød i op til 1 måned i en boks
med låg.
UHM!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar