fredag den 21. november 2014

Pekanis med smøragtig smag - mælkefri

Meget amerikansk is med ristede pekannødder, så en smøragtig smag fremkommer. Så lækker, blød og cremet.

Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for nogenlunde det samme.



Pekanis med smøragtig smag


Mælkefri, sojafri, æggefri, glutenfri

Ca. 1 liter

Ingredienser

100-200 gram pekannødder (alt afhængigt af hvor meget knas man kan lide i en is)

2 spsk. kokosolie med smag

¼ tsk. salt

-

½ dl kokosolie med smag

1 dåse kokosmælk (økologisk fra Coop, Irma, Santa Maria eller Blue Dragon)*

12 dadler (eller 8 medjool dadler eller 1-1 ¼ dl agavesirup)

½ tsk. guarkernemel – strøget (eller 3 plader opblødte plader husblas opløst i ½ dl kogende vand)

1 tsk. vaniljepulver

3 dl cashewmælk (¾ dl cashewnødder blendes med 250 ml vand)

Sådan gør du:

Rist pekannødderne med kokosolie og salt på en pande på mellem varme, til pekannødderne dufter ristet og er blevet lidt mørkere. De må ikke brænde på! Sæt pekannødderne til side, og lad dem køle af. Når de er kølet helt af, hakkes de groft.

I en blender blendes de resterende ingredienser. Hæld cremen i ismaskinen med det samme, hvis det er en ismaskine med kompressor. Hvis det er en ismaskine med køleelementer, køles cremen ned i køleskabet, inden den hældes i ismaskinen. Lige inden isen begynder at blive helt fast, hældes de hakkede pekannødder i. Gem gerne en håndfuld pekannødder til pynt.

Isen kan spises direkte fra ismaskinen som softice, eller fryses ned en times tid, hvis man ønsker en hårdere konsistens.

Hvis man ikke har en ismaskine, fryses isen ned i en 1-liters bøtte med låg i 4-5 timer. Derefter tages isen op, knækkes i 3 dele og pureres fint i en foodprocessor. Rør de hakkede pekannødder i til sidst. Sæt isen på frost, så den kan nå at blive fast. Tag gerne isen ud ½ time før servering.


*Hvis man ikke kan lide eller tåle kokosmælk, kan der bruges 3 dl cashewnødder og 5 dl vand, der blendes i stedet for kokosmælk og cashewmælk

Hampefrø eller macadamianødder kan bruges i stedet for cashewnødder.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar