Chokoladetrøfler
Ingredienser
2 dl ristede kokosflager
eller kokoschips (groft kokosmel kan også bruges)
2 dl valnødder eller
pekannødder
2 dl mandler eller
cashewnødder
1 ½ dl kakaopulver (gerne
raw, eller 1 ¼ dl almindelig kakaopulver)
1 dl ahornsirup,
kokospalmesukker eller 1 dl agavesirup
1 dl kokosolie
½ tsk. salt (vigtigt –
bringer chokoladesmagen mere frem)
½ tsk. vaniljepulver
Evt.:
Chilichokolade:
1 ½ tsk. cayennepeber
Pebermyntechokolade: 1-2 dr. japansk pebermynteolie eller 1-2 tsk. pebermynteessens
Lakridschokolade: 1 ½ tsk. lakridsekstrakt/-pulver
Hindbærchokolade: 2 tsk. hindbærpulver
Overtrækschokolade
Ingredienser
2 dl kokosolie eller
kakaosmør
1 dl agavesirup eller
ahornsirup
1 dl kakaopulver (gerne
rå, brug lidt mindre kakaopulver hvis det ikke er rå kakao)
½ tsk. salt
½ tsk. vaniljepulver
Drys:
Havsalt, hindbærpulver, cayennepeber, lakridspulver, hakkede nødder
Sådan gør du:
Blend kokosflager og
valnødder i 30 sekunder. Blend de resterende ingredienser med, indtil det hele
er blandet godt sammen, og kan rulles til kugler.
Tril til store eller små
kugler, og sæt dem i fryseren i 20-30 minutter.
Smelt kokosolie eller
kakaosmør på svag varme i en tykbundet gryde. Hæld olien i en skål, og rør de
resterende ingredienser i. Dette kan også gøres i en foodprocessor eller
blender.
Tag kuglerne ud af
fryseren, og dyp dem i overtrækschokoladen med en gaffel eller strikkepind. Sæt
kuglerne på et stykke bagepapir. Hæld drys over chokoladen, hver gang et stykke
trøffel er dyppet. Ellers sætter drysset sig ikke fast.
Sæt trøflerne tilbage i
fryseren en halv times tid.
Trøflerne kan holde sig i
en måneds tid eller 2 på frost, 2-3 uger på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar