lørdag den 15. februar 2014

Chokoladetrøfler

Hit for børn og barnlige sjæle. Husk at opbevare trøflerne i køleskabet, hvis det er varmt i køkkenet. Kokosolie smelter over 24 grader.



Chokoladetrøfler


Ingredienser

2 dl ristede kokosflager eller kokoschips (groft kokosmel kan også bruges)

2 dl valnødder eller pekannødder

2 dl mandler eller cashewnødder

1 ½ dl kakaopulver (gerne raw, eller 1 ¼ dl almindelig kakaopulver)

1 dl ahornsirup, kokospalmesukker eller 1 dl agavesirup

1 dl kokosolie

½ tsk. salt (vigtigt – bringer chokoladesmagen mere frem)

½ tsk. vaniljepulver

Evt.:

Chilichokolade: 1 ½ tsk. cayennepeber

Pebermyntechokolade: 1-2 dr. japansk pebermynteolie eller 1-2 tsk. pebermynteessens

Lakridschokolade: 1 ½ tsk. lakridsekstrakt/-pulver

Hindbærchokolade: 2 tsk. hindbærpulver

Overtrækschokolade


Ingredienser

2 dl kokosolie eller kakaosmør

1 dl agavesirup eller ahornsirup

1 dl kakaopulver (gerne rå, brug lidt mindre kakaopulver hvis det ikke er rå kakao)

½ tsk. salt

½ tsk. vaniljepulver

 

Drys: Havsalt, hindbærpulver, cayennepeber, lakridspulver, hakkede nødder

 

Sådan gør du:

Blend kokosflager og valnødder i 30 sekunder. Blend de resterende ingredienser med, indtil det hele er blandet godt sammen, og kan rulles til kugler.


 




Tril til store eller små kugler, og sæt dem i fryseren i 20-30 minutter.





Smelt kokosolie eller kakaosmør på svag varme i en tykbundet gryde. Hæld olien i en skål, og rør de resterende ingredienser i. Dette kan også gøres i en foodprocessor eller blender.

Tag kuglerne ud af fryseren, og dyp dem i overtrækschokoladen med en gaffel eller strikkepind. Sæt kuglerne på et stykke bagepapir. Hæld drys over chokoladen, hver gang et stykke trøffel er dyppet. Ellers sætter drysset sig ikke fast.





Sæt trøflerne tilbage i fryseren en halv times tid.

Trøflerne kan holde sig i en måneds tid eller 2 på frost, 2-3 uger på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar