Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for
nogenlunde det samme.
Lakrids-is
Ca. 1 liter
Ingredienser
1 dåse kokosmælk (økologisk fra Coop, Irma, Santa
Maria eller Blue Dragon)*
12 dadler (eller 8 medjool dadler eller 1-1 ¼ dl
agavesirup)
½ tsk. guarkernemel – strøget (eller 3 plader opblødte
plader husblas opløst i ½ dl kogende vand)
1 tsk. vaniljepulver
3 dl cashewmælk (¾ dl cashewnødder blendes med 250 ml
vand)
1-2 tsk. lakridsrodspulver (lavet på pulveriserede
lakridsrødder)
3-4 tsk. lakridsekstrakt (lavet på engelsk lakrids)
1-2 dr. mandelessens fra Urtegaarden
Sådan
gør du:
Blend alle ingredienser sammen i en blender. Hæld
cremen i ismaskinen med det samme, hvis det er en ismaskine med kompressor.
Hvis det er en ismaskine med køleelementer, køles cremen ned i køleskabet,
inden den hældes i ismaskinen.
Isen kan spises direkte fra ismaskinen som softice,
eller fryses ned en times tid, hvis man ønsker en hårdere konsistens.
Hvis man ikke har en ismaskine, fryses isen ned i en
1-liters bøtte med låg i 4-5 timer. Derefter tages isen op, knækkes i 3 dele og
pureres fint i en foodprocessor. Sæt isen på frost, så den kan nå at blive
fast. Tag gerne isen ud ½ time før servering.
*Hvis man ikke kan lide eller tåle kokosmælk, kan der bruges 3 dl cashewnødder og 5 dl vand, der blendes i stedet for kokosmælk og cashewmælk
Hampefrø eller
macadamianødder kan bruges i stedet for cashewnødder.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar