fredag den 21. november 2014

Sprøde is-skåle

Helt vildt sprøde is-skåle, som ikke bliver bløde, selvom de er fyldt med is. De kræver lidt arbejde, men resultatet er de sprødeste og mest delikate is-skåle.

Har du brug for tarteletter? Undlad kokospalmesukkeret, og lav opskriften som foreskrevet.



Vaniljeis med rom og rosiner - mælkefri

Vaniljeis med rom og rosiner. Bliver det meget bedre?

Husk at lade rosinerne trække i rommen natten over, så de rigtig smager af noget. Et par, jeg kender, sætter deres rosiner og rom over året før, så de har til næste års julepunch og gløgg. Sikke en skævert man kan få på dér.

Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for nogenlunde det samme.


Pekanis med smøragtig smag - mælkefri

Meget amerikansk is med ristede pekannødder, så en smøragtig smag fremkommer. Så lækker, blød og cremet.

Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for nogenlunde det samme.


Kirsebæris med kirsebærvin - mælkefri

Dejlig is med kirsebærvin og kirsebær. Hvis man har frosset hindbær ned fra hindbærsæsonen, kan frosne hindbær også bruges. Man kan også bruge kirsebærsauce med mange kirsebær, men hæld det meste af saucen fra.

Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for nogenlunde det samme.


Lakrids-is - mælkefri

Hvis man vil have en stærk lakridsis, bruges ren lakridsekstrakt, men lidt lakridsrodspulver gør, at isen får en mere sødlig lakridssmag. Hvor meget lakridsrodspulver, man foretrækker, er en smagssag.

Se denne video om hvordan man laver chokoladeis – det går ud for nogenlunde det samme.